The HIA Perth Housing Awards were on Saturday, October 19th. RBWA had 2 client homes win their categories and were also finalists for Project Home of the year.

This is a great result for Residential Building WA. The team is so proud to be acknowledged for building quality award-winning homes for our clients.

New Level Homes

This project is based on the New Level Homes Treehouse Display with only one chance to the elevation, adding contrasting render to the front of the home. Designed and built with an open floor plan in mind, The Treehouse is a big and beautiful family home suited to a 15-metre-wide block. With its modern elevation blending feature brick with standard render, this contemporary 2 storey house design screams street appeal from every angle. Cleverly zoned, The Treehouse features open-plan living with quiet retreats for the whole family.

The client had visited the display home and after falling in love with the design, wanted to build it with their own style choices.

Onsite, the handmade manufacture of the feature face bricks meant that the sizing of the bricks was not exactly the same, resulting in the overall wall measurements being different from the drawings once laid. The site supervisor came up with the creative solution to reduce the size of the walls that suit the bricks, without compromising on the overall client brief.

Not only were the bricks challenging, connecting the gas was difficult as it could only be sourced from the opposite side of the street.

During the construction process, the clients’ also decided on a change of their light fitting to better fit their internal style, which the construction team were able to accommodate.

Being able to reproduce a display home with only minor changes is a credit to the design team.

Metrostyle

­­­

The brief for this project provided to our design team expressed the very specific look that the homeowners were seeking to achieve both inside and outside the home. This home features a mix of materials with cladding and renders creating an inviting elevation that fits into the home’s Alfred Cove location seamlessly. Central, open plan living areas brings a modern feel to the home while the clever design of the floorplan maximises all available space on the block.

The client’s brief detail a preference towards Hamptons Style elevations and this became the focus of our design team. The Hamptons aesthetic was also required to continue to the internal design. Achieving this required creative thinking both in guiding the clients through their internal selections as well as ensuring the construction process followed through to produce the desired look.

To execute the clients’ preferred aesthetic in the kitchen, vinyl wrap settler doors were sourced along with cupboard handles that matched the style.

Our construction team also had to innovate their retaining wall installation to accommodate a charcoal coloured, twin-side retaining wall.

Overall a beautiful example of a Metrostyle home, incorporating a range of materials to fit into the suburb’s aesthetic.

­­­

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.